Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bolu ziyareti kapsamında Bolu Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya geldi. Bakan Varank, burada işyeri sahipleriyle sohbet edip, insansız hava aracı(İHA) dağıttı. Varank, daha sonra Bolu Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sahipleriyle toplantı yaptı. Toplantıda fabrika sahiplerine hitap eden Bakan Varank, AR-GE’den başlayıp, ürünün ticarileşmesine kadar süren tüm aşamaları destekleyen mekanizmalarının olduğunu ifade ederek, ‘Aslında tüm çabalarımız, milli teknoloji, güçlü sanayi vizyonuyla, dünya ile rekabetçi bir sanayi altyapısı kurmak ve teknolojiyle kalkınan Türkiye hedefine ulaşmak. Dolayısıyla sanayicinin yüklerini azaltmak, yatırımları teşvik etmek ve teknolojik yetkinliklerimizi artırmak için çok çalışıyoruz. Görüş ve önerileriniz bizler için önemli. Bu yüzden yurdun dört bir yanını geziyor, tüm paydaşlarımızla istişarelerde bulunuyoruz. Çözüm odaklıyız, fikirlerinizi hayata geçirmede size yardımcı olmak en temel önceliğimiz. Sizden beklentimiz; işgücünüzü sahiplenip üretim faaliyetlerinize daha güçlü devam etmeniz. Sanayi üretimindeki eğilimin yakın takipçisiyiz. Gerekli adımları ekonomi yönetimi olarak atacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bakın son dönemde reel sektörde istihdamı ve üretimi teşvik etmek için önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. Asgari ücret desteği ve 5 puanlık prim indirimi desteğimiz devam ediyor. OSB’lerdeki yatırımcılarımız için arsa tahsis süreçlerini hızlandırdık. Yine OSB’lerde yapı ruhsatını almasına rağmen; işyeri açma ve çalışma ruhsatını alamamış olan katılımcılara bir şans daha verdik. Uzatma sürelerini yeniden başlattık, bu sayede yatırımların tamamlanmasının önünü açtık.ö dedi.
‘YERLİ KAYNAKLARIMIZDAN EN İDEAL ŞEKİLDE YARARLANIP, ÜRETİMDE TAM BAĞIMSIZLIĞI HEDEFLİYORUZö
Yerlileşme alanında atacakları adımlar olduğunu kaydeden Bakan Varank, ‘Yerli kaynaklarımızdan en ideal şekilde yararlanıp, üretimde tam bağımsızlığı hedefliyoruz. Ancak bu sayede döviz kurlarındaki dalgalanmaların, üretime olan etkisini en aza indirebiliriz. İşte yakında açıklayacağımız yerlileştirme ürün programı bu ihtiyaca bir çözüm niteliğinde. Programla birlikte, desteklerimizi uçtan uça ve sonuç odaklı şekilde tasarlayacağız. Enerjiden sağlığa, imalattan yazılıma pek çok sektörde üretim potansiyelimizi yukarılara taşıyacağız. Tabi yerli katma değer konusunda; hem üreticinin hem de tüketicinin farkındalığının yüksek olması şart. Buradan hareketle hem yerli ürünü üreten, hem de bunu kullananın kazançlı çıkacağı bir mekanizma kurguluyoruz. Nihai amaç Türk sanayisine katma değerli üretimle çağ atlatmak. Ülkemizin ihtiyacı olan bu yapısal dönüşümü inşallah hep birlikte başaracağız. Üzerinde çalıştığımız bir diğer konu, kamuda yerli malı alımının daha güçlü teşvik edilmesi. Kamu olarak oluşturacağımız ölçek, sanayimizin nitelik ve nicelik açısından gelişmesine liderlik edecek.
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç Bolulularla Buluştu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.