BOLU’da, 1,5 yaşındayken geçirdiği çocuk felci nedeniyle hareket güçlüğü çeken Hatice Özdemir (42), bir el sanatı olan filografi ve el işi örgü yaparak, yaşama sarıldı. Özdemir, ‘Herkes bir şeyler yapsın. Boş durmasınlar. Bir şeyler üretmek çok güzel bir duygu’ dedi.
Bolu’da 1,5 yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle hareket güçlüğü çeken Hatice Özdemir, 15 yıldır yanında yaşadığı ve bakımını üstlenen ablasının da destekleriyle Bolu Belediyesi’nin meslek edindirme kurslarına katıldı. Hatice Özdemir, burada filografi sanatı ve el işi örgü konusunda kendini geliştirdi. Evde vaktinin büyük bölümünü filografi ve el işi örgü yaparak geçiren Hatice Özdemir, yaptığı çalışmaları satarak ev ekonomisine de destek olduğunu belirtti. Hatice Özdemir, ‘Belediyenin kursuna katıldım. Orada öğrendim ve çok sevdim. Severek yapıyorum. Benim için çok iyi oldu. Çok güzel şeyler yapıyorum. Yaptığım için de mutlu oluyorum. Çevremdeki insanlar yaptığım şeyleri beğeniyor. İsteyen arkadaşlarıma satıyorum. İsteğe göre yaparak ablamın desteğiyle boş zamanlarımı değerlendiriyorum. Herkes bir şeyler yapsın. Boş durmasınlar. Bir şeyler üretmek çok güzel bir duygu.’ diye konuştu.
Abla Kadriye Özdemir ise ‘Onu hayata bağlamak için, sevinmesi için ben de katkıda bulunuyorum. Ona bir destek veriyorum ve yardımcı oluyorum. Arkadaşları, çevresi hatıra kalsın diye istiyorlar. Evde boş zamanlarını geçiriyor.’ dedi.
– Bolu
Tabiatın Kalbinde Sonbahar Güzelliği
1
Öğretmenlik hayali yarım kaldı, hayallerini akü satarak gerçekleştiriyor
21855 kez okundu
2
Bolu okullar tatil mi? SON DAKİKA 26 Aralık Perşembe Bolu okul yok mu (Bolu Valiliği Açıklaması)?
10625 kez okundu
3
Anadolu Ajansı’nın Fotoğraflarına 17 Ödül
9904 kez okundu
4
CHP Bolu Vilayet Lideri Şikayet Dilekçelerini Bildirdi
7818 kez okundu
5
Bakan Akar, öğrencilerle bir ortaya geldi
7399 kez okundu