Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son varsayımlara nazaran yurt genelinin çok bulutlu, Marmara’nın güney ve batısı, Ege, (Hatay ve Osmaniye dışında) Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun batısının yağışlı geçeceği kestirim ediliyor. Bolu okullar tatil mi? SON DAKİKA 26 Aralık Perşembe Bolu okul yok mu (Bolu Valiliği Açıklaması)?
BOLU OKULLAR TATİL Mİ?
Bolu için resmi makamlardan şimdi tatil açıklaması gelmedi.
VALİLİK BUGÜN İÇİN UYARMIŞTI
METEOROLOJİ UYARDI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son varsayımlara nazaran yurt genelinin çok bulutlu, Marmara’nın güney ve batısı, Ege, (Hatay ve Osmaniye dışında) Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun batısının yağışlı geçeceği kestirim ediliyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Yağışların, Ege’nin güney kıyıları, Doğu Akdeniz’in batısı ve Batı Akdeniz’de kuvvetli olması beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan üzere aksiliklere karşı dikkatli ve önlemli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, güney güneydoğu taraflardan İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz’in iç kesitlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/saat); öğlen saatlerinden sonra vakitle Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğu istikametlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması üzere aksiliklere karşı dikkatli ve önlemli olunması gerekmektedir.
BUZLANMA VE ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç bölümlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun dik ve eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi ile buzlanma, don ve ulaşımda meydana gelebilecek aksiliklere karşı dikkatli ve önlemli olunması gerekmektedir.
Turuncu kod verilen vilayetler: Isparta, Muğla, Antalya
Sarı kod verilen vilayetler: Adana, Antalya, Bolu, Burdur, Eskişehir, Hatay, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Konya, K.Maraş, Niğde, Karaman, Karabük, Osmaniye
“KAR İSTANBUL’UN KAPISINA GELECEK”
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’in ikazları şöyle; “Bugün Ege’nin güney kıyıları (Kuşadası’ndan Fethiye’ye kadar), Doğu Akdeniz’in batısı (Silifke dahil) ve Batı Akdeniz’de (Demre’den Alanya’ya kadar) kuvvetli yağış sel, su baskını, yapabilir. Marmara İç Anadolu’nun güney ve batısı Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur.
Bugün rüzgar, Güney Doğudan İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz’in iç bölümlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına suratında, öğlen saatlerinden sonra vakitle Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğu taraflardan yer yer kuvvetli çatı uçmalarına dikkat.
“CUMA VE HAFTA SONU SICAKLIK BATIDA ORTALAMANIN ALTINA İNECEK”
Cuma günü kar İstanbul’un kapısına kadar gelecek lakin içeri girmeyecek. Bugün yarın sıcaklıklar ortalamanın üzerinde. Cuma ve hafta sonu sıcaklık batıda ortalamanın altına inecek. Trakya’da Kütahya, Balıkesir, Doğu Anadolu’da kar yağışı olacak. Pazartesi Bolu Ankara’da da kar var. İstanbul bugün yağmurlu 14, hafta sonu yağmurlu 8 C. İzmir Antalya yağmurlu 16, Ankara yağmurlu 11, Pazartesi kky ve kar olabilir 4C”
HANGİ VİLAYETLERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ?
ISPARTA
Isparta’da tesirli olan kar yağışı sonrası Isparta Valiliği birinci ve orta dereceli okulların 26.12.2024 perşembe günü Bir(1) günlüğüne tatil etti…
ilimizde gün boyunca yaşanan kar yağışı sonucu birtakım bölgelerde beklenen buzlanma sebebiyle öğrencilerimizin güvenliğini teminen;
-Isparta vilayet merkezindeki okullarımıza köylerimizden taşımalı sistemle gelen öğrencilerimiz,
-Keçiborlu ilçemizde taşımalı sistemle okullarına gelen
öğrencilerimiz,
-Sütçüler ilçemizdeki tüm köy okullarındaki öğrencilerimizle ilçe merkezine taşımalı sistemle gelen öğrencilerimiz,
yarın için 1 gün müddetle müsaadeli sayılacaklardır.
-Yenisarbademli ilçemizde ise eğitim ve öğretime yarın için 1 gün müddetle orta verilmiştir.
Kamuoyuna hürmetle duyurulur.
Bolu’da Yaya Geçidinde Arbede: Yumruklar Havada Uçuştu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.