Bolu’da, trafik ekipleri tarafından D-100 Karayolu üzerinde kazaların yoğun olduğu bölgelerde drone destekli trafik denetimi yapıldı.
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube ekipleri, D-100 Karayolu Ankara istikameti üzerinde trafik kontrol noktası oluşturdu. Emniyet kemeri, cep telefonu ile konuşan ve hız yapan sürücüler üzerinde yapılan kontrollerde drone ile de havadan takip yapıldı.
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ali Çalışkan, yapılan uygulamalarla bir farkındalık oluşturularak, sürücüler üzerinde yakalanma riskini arttırdığı için kazaların minimuma indiğini söyledi.
Çalışkan, ‘Denetimlerimiz bugün itibariyle başladı ve ileriye yönelik olarak devam edecek. Kendi sorumluluk bölgemizde kazaların yoğun yaşandığı yerlerde drone kontrolleri yapılarak işlem yapılacak. Uygulama her gün 4 saat süreyle gerçekleştirilecek’ dedi. – BOLU
Bolu’da Drone Destekli Trafik Denetimi
1
Öğretmenlik hayali yarım kaldı, hayallerini akü satarak gerçekleştiriyor
21837 kez okundu
2
Bolu okullar tatil mi? SON DAKİKA 26 Aralık Perşembe Bolu okul yok mu (Bolu Valiliği Açıklaması)?
10601 kez okundu
3
Anadolu Ajansı’nın Fotoğraflarına 17 Ödül
9879 kez okundu
4
CHP Bolu Vilayet Lideri Şikayet Dilekçelerini Bildirdi
7796 kez okundu
5
Bakan Akar, öğrencilerle bir ortaya geldi
7379 kez okundu