ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu‘daki incelemelerinin akabinde yaptığı açıklamada, “Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul tarafındaki tüpünün uzatma çalışmaları kapsamında 67 metrelik çelik yapı imalatında 27 metre ilerleme sağladık” dedi.
Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli geçişinin İstanbul tarafındaki tüpünün uzatma çalışmaları sürerken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, inşaat çalışmalarını incelemek için bölgeye geldi. Bakan Uraloğlu, devam eden inşaat çalışmalarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Bolu Valisi Erkan Kılıç ile birlikte emekçilerle sohbet eden Bakan Uraloğlu, makineyle tüneldeki uzatma materyalinin vidasını sıktı, çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Tünelin İstanbul-Ankara tarafındaki ulaşımı sağlayan tüpün 2023 yılında 90 metre uzatıldığını belirten Bakan Uraloğlu, “Çalışmaların ikinci ayağı kapsamında Ankara-İstanbul istikametinde hizmet veren tünel portalının uzatılması çalışmalarına da 31 Temmuz’da başladık. 50 gün sürmesini planladığımız çalışmalarımızı 19 Eylül’de tamamlamayı hedefliyoruz ve çalışmalarımızı planlarımıza uygun bir biçimde muvaffakiyetle sürdürüyoruz. Şu anda projemiz kapsamında tünel portalının betonarme temel imalatlarını tamamladık. Tünelin 67 metrelik çelik yapı imalatında 27 metre ilerleme sağladık. Toplam 256 metre uzunluğundaki forekazık imalatlarını bitirdik. Yeniden değişimini planladığımız 4 adet viyadük genleşme derzinden 3’ünde kaynak işlerini de tamamladık ve betonlarını attık. 4’üncü derzde kaynak çalışmalarına devam ediyoruz. Ayrıyeten refüjdeki 3 bin 500 metrelik beton oto korkulukların 2 bin 800 metresini ve toplam 19 bin 400 metrekare olan viyadükler ortası müdafaa ağının da tamamını yeniledik” diye konuştu.
’19 EYLÜL’DE BİTMESİNİ PLANLIYORUZ’
Bakan Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli’nin kapanması nedeniyle D-100 kara yolunda araç yoğunluğunun yaşandığına dikkat çekerek, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Çalışmalarımız nedeniyle Anadolu Otoyolu’nun Abant ve Kaynaşlı Kavşağı ortasındaki 23 kilometrelik bölümünde İstanbul istikametindeki trafiği süreksiz olarak D-100 devlet yoluna aktardık. Münasebetiyle D-100 kara yolunun Bolu Dağı bölümünde trafik ağır seyrediyor. Bildiğiniz üzere maalesef son yıllarda iklim değişikliğine bağlı olarak mevsim normallerinin çok üstünde yağışlarla karşılaşıyor, sel ve toprak kayması üzere olumsuz tesirlere maruz kalıyoruz. Artık, iklim değişikliği ve bunun yol açtığı sıkıntılar insanlığın ortak problemi oldu. Hatırlarsanız geçen yıl temmuz ayı içinde ağır yağışların olumsuz tesirlerini, Karadeniz Bölgesi’nin neredeyse tamamında yaşadık. O günlerde de lisana getirdiğimiz üzere daha radikal kararlar alarak yaşanabilecek aksilikleri en aza indirmek için tedbirlerimizi arttıracağız demiştik. Bolu Dağı Tüneli’ndeki bu çalışmalarımızın akabinde muhtemel bir ağır yağış devrinde bu kesimde daha evvel yaşadığımız olumsuz durumların hiçbirini yaşamayacağız. Ankara istikametinde ulaşım sağlayan tüpün tünel portalının 90 metre ve şu anda çalışmaları devam eden İstanbul tarafındaki tünel portalının 67 metre uzatılmasıyla meydana gelebilecek muhtemel bir heyelanın ulaşımı olumsuz etkilemesinin önüne geçiyoruz. Çok kısa bir mühlet sonra, Eylül ayının 19’unda bitmesini planlıyoruz.”
AĞIR TAŞITLARA PAZAR GÜNÜ SINIRLANDIRMA
D-100 kara yolunda ağır taşıtların sonlandırma çalışmalarının pazar günü devam edeceğini söz eden Bakan Uraloğlu, “Mevcut durumda, Bolu Dağı geçişinde bilhassa pazar günleri meydana gelen yoğunluğun azaltılması emeliyle, 18 ve 25 Ağustos Pazar günleri, ağır taşıtların D-100 devlet yolunu ve Anadolu Otoyolu’nu kullanımlarını sınırlandırmıştık. Bu uygulamaya 1 Eylül 2024 Pazar günü yani yarın da devam edeceğiz. Saat 14.00-23.00 saatleri ortasında yapacağımız kontrollerle ağır taşıt trafiğinin Ankara-İstanbul istikametindeki devlet yolunu ve otoyolu kullanmalarını sonlandıracağız. Sonlandırma süreci Ankara tarafında kentin çıkış noktalarından, Karadeniz tarafında ise Karabük Kavşağı’ndan itibaren yapılacak. Bu süreçte ağır taşıt trafiğini Ankara Beypazarı-Nallıhan-Mudurnu-Akyazı güzergahı üzerinden sağlayacağız” diye konuştu.
Bolu Dağı Tüneli İstanbul Tarafındaki Tüpün Uzatma Çalışmaları Devam Ediyor
1
Öğretmenlik hayali yarım kaldı, hayallerini akü satarak gerçekleştiriyor
21835 kez okundu
2
Bolu okullar tatil mi? SON DAKİKA 26 Aralık Perşembe Bolu okul yok mu (Bolu Valiliği Açıklaması)?
10600 kez okundu
3
Anadolu Ajansı’nın Fotoğraflarına 17 Ödül
9878 kez okundu
4
CHP Bolu Vilayet Lideri Şikayet Dilekçelerini Bildirdi
7795 kez okundu
5
Bakan Akar, öğrencilerle bir ortaya geldi
7379 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.