Anadolu Otoyolu‘nun İstanbul istikametinde Bolu Dağı Tüneli’nin portallarının 67 metre uzatılması çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Planlanan müddetten 12 gün evvel yolun açılacağını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Bolu Dağı Tüneli’ni yarın açıyoruz” dedi.
Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul istikameti 31 Temmuz’da trafiğe kapatıldı. İstanbul tarafındaki tüpünün uzatılması çalışmaları nedeniyle yol 37 gündür trafiğe kapalı. Tünelin 67 metre uzatılması ve iki viyadükte 4 adet genleşme derzinin değiştirilmesi çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. İstanbul istikametine gitmek isteyen şoförler 37 gün boyunca Abant gişelerinden çıkarak D-100 kara yolunu kullandı. Kilometrelerce araç kuyruğunun oluştuğu D-100 Bolu Dağı geçişinde oluşan trafik sıkıntısını bitirmek için takımların hummalı çalışmaları sürüyor. Tünel portallarının uzatma çalışmalarını tamamlayan gruplar, asfalt serimi yaptı. TGRT Haber‘e canlı yayın konuğu olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yolun yarın saatlerinde trafiğe açılacağına duyurdu.
“Akşamdan yolu açmış oluruz”
TGRT Haber ekranlarından canlı olarak yolun yarın açılacağı muştusunu veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Yarın akşam inşallah açacağız. Bir eksiklik olmazsa, aksaklı olmazsa ki biz öngörmüyoruz. Pazar gününü düşünmüştük. Pazar trafiğini rahatlatalım diye. Yarın akşam açmış oluruz diye düşünüyorum. Bu vesileyle, yaptığımız tünellerin, altgeçitlerin, bölünmüş yolların ne kadar kıymetli olduğunu görmüş olduk. 50 günlük bir müddet öngörmüştük. Zira kimi imalatlarda çok istediğiniz süratte gidemeyebilirsiniz. Tabanla ilgili birtakım öngöremediğiniz şeylerle karşılaşabiliriz diye 50 gün demiştik. Fakat geçen ziyaret ettiğimde hani bir ölçü daha erken bitirebileceğimizi kestirim etmiştik. Az daha netleşsin kamuoyunu o denli bilgilendirelim istedik. Erken bitecek niyetine vatandaşları bırakıp da erken bitiremezseniz mahcup olursunuz. Yarın gündüz gözüyle son yapılan asfalt çalışmalarının çizgilerini çekeriz ve akşamdan yolu açmış oluruz” dedi.
Yolun yarın akşam saatlerinde açılması için grupların çalışmaları devam ediyor. – BOLU
Ahşap konut küle döndü
1
Öğretmenlik hayali yarım kaldı, hayallerini akü satarak gerçekleştiriyor
21855 kez okundu
2
Bolu okullar tatil mi? SON DAKİKA 26 Aralık Perşembe Bolu okul yok mu (Bolu Valiliği Açıklaması)?
10625 kez okundu
3
Anadolu Ajansı’nın Fotoğraflarına 17 Ödül
9904 kez okundu
4
CHP Bolu Vilayet Lideri Şikayet Dilekçelerini Bildirdi
7818 kez okundu
5
Bakan Akar, öğrencilerle bir ortaya geldi
7399 kez okundu