Bolu‘da yanan alanlar helikopter kamerası ile görüntülendi
BOLU – Bolu’nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangını endişelendirmeye devam ederken, gruplar alevleri denetim altına almak için canla başla çalışıyor. Yangın münasebetiyle 4 köyde toplam 490 vatandaşın önlem hedefiyle tahliye edildiği öğrenildi. Yanan alanlar helikopter kamerası ile görüntülendi
Bekirfakılar köyündeki ormanlık alanda 15 Ağustos Çarşamba günü saat 12.30 sıralarında çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yangın sebebiyle Yeniköy, Çaylak, Bekirfakılar ve Umurlar köylerinde 130 hanede yaşayan 490 vatandaş, önlem emelli olarak tahliye edilip, yakınlarının yanına yerleştirildi. Tahliye edilenler ortasında bilhassa yaşlılar, bayanlar, çocuklar ve engelliler bulunuyor.
Yangınla çaba çalışmaları, 356 araç ve bin 213 işçinin iştirakiyle aralıksız devam ediyor. Yangın söndürme çalışmalarında 11 helikopter, 108 arazöz, 8 itfaiye aracı, 17 su tankeri, 41 birinci müdahale aracı, 11 dozer ve çeşitli iş makineleri vazife alıyor. Ayrıyeten, 8 taşınabilir GSM aracı bölgeye sevk edilerek bağlantının kesintisiz sağlanması hedefleniyor.
Yangının denetim altına alınması için çalışmalar ağır bir halde sürdürülüyor. Bölgede yangının yayılmasını engellemek hedefiyle ek su tankerleri, dozerler ve itfaiye araçlarıyla müdahaleler devam ediyor.

Bolu’da çıkan orman yangınında 490 kişi tahliye edildi
1
Öğretmenlik hayali yarım kaldı, hayallerini akü satarak gerçekleştiriyor
21855 kez okundu
2
Bolu okullar tatil mi? SON DAKİKA 26 Aralık Perşembe Bolu okul yok mu (Bolu Valiliği Açıklaması)?
10625 kez okundu
3
Anadolu Ajansı’nın Fotoğraflarına 17 Ödül
9904 kez okundu
4
CHP Bolu Vilayet Lideri Şikayet Dilekçelerini Bildirdi
7818 kez okundu
5
Bakan Akar, öğrencilerle bir ortaya geldi
7399 kez okundu