Bolu’nun Göynük ilçesinde kış aylarında buzlanma nedeniyle kazaların meydana geldiği ve araç kaymalarının yaşandığı Sünnet Gölü’nün kıyısına vatandaşlar bariyer yapılmasını istiyor. Köy muhtarı Yaşar Akarslan, “Geçmişte bir vatandaş göle düştü ve hayatını kaybetti. Kendi yeğenimin cenazesini gölden çıkardım. Bu yolu kullanan servisler, personel araçları ve okul taşıtları için hayati bir risk var” dedi.
Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı Sünnet Gölü Tabiat Parkı her yıl yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Ayrıyeten bölge halkının ilçe merkezine gitmek için kullandığı yol olan, Sünnet Gölü yolunda kış aylarında kazalar meydana geliyor. Geçtiğimiz yıl, bir personel servisi kayarak göl kıyısında içerisinde 12 çalışanla bir arada mevtle burun buruna gelmişti. Okula gitmek isteyen öğrencilerin de kullandığı güzergah için veliler ayaklandı.
“Kendi yeğenimin cenazesini gölden çıkardım”
Köy muhtarı Yaşar Akarslan, geçmişte personel servislerinin buzlanma nedeniyle göle kayma tehlikesi geçirdiğini ve birçok defa yetkililere başvurduğunu lakin bir sonuç alamadığını tabir etti. Akarslan, “Yolun kenarına bariyer yapılması ve yolun genişletilmesi için Göynük Kaymakamlığı, Bolu Vilayet Özel Yönetimi, Ulusal Parklar ve Karayolları Genel Müdürlüğü dahil birçok kuruma başvurduk lakin dikkate alınmadık. Geçmişte bir vatandaş göle düştü ve hayatını kaybetti. Kendi yeğenimin cenazesini gölden çıkardım. Bu yolu kullanan servisler, emekçi araçları ve okul taşıtları için hayati bir risk var. Yetkililerden acil tahlil bekliyoruz” diye konuştu.
“Her sabah yolda kayma korkusu yaşıyoruz”
İki çocuk annesi Aylin Ulusan, yolların dar ve buzlanmanın ağır olduğu günlerde çocuklarını okula göndermekte tereddüt ettiğini belirtti. Ulusan, “5 yaşında epilepsi hastası bir çocuğum var. Nöbet geçiriyor, hastaneye buradan gidiyoruz. Bu yolda ambulansla gitmek zorunda kalabiliyoruz. Her sabah yolda kayma korkusu yaşıyoruz. Bir an evvel tedbir alınmasını istiyoruz” dedi.
Köy halkından Mehmet Kılıç, geçmişte yaşanan bir kazayı hatırlatarak, “Geçen periyotta muhtarın olduğu bir araç, emekçi servisi olarak kullanılıyordu ve buzlanma nedeniyle göle uçuyordu. Çocuklarımız okula gidip geliyor, onların can güvenliği için bir an evvel bariyer yapılmasını istiyoruz” tabirlerini kullandı. – BOLU
Bolu’da Ayakkabı Tamirine İstek Artıyor
1
Öğretmenlik hayali yarım kaldı, hayallerini akü satarak gerçekleştiriyor
21855 kez okundu
2
Bolu okullar tatil mi? SON DAKİKA 26 Aralık Perşembe Bolu okul yok mu (Bolu Valiliği Açıklaması)?
10625 kez okundu
3
Anadolu Ajansı’nın Fotoğraflarına 17 Ödül
9904 kez okundu
4
CHP Bolu Vilayet Lideri Şikayet Dilekçelerini Bildirdi
7818 kez okundu
5
Bakan Akar, öğrencilerle bir ortaya geldi
7399 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.